Steinway vleugel

Steinway-vleugel en -piano

Steinway & Sons is een Duitse piano- en vleugelfabrikant sinds 1853. Steinway & Sons is een van de meest gerespecteerde namen in de piano industrie. Steinway vleugels worden al generaties lang gebruikt om allerlei soorten muziek te creëren. Het kenmerkende geluid van een Steinway vleugel is helder, rijk en vol karakter. Het biedt een ongeëvenaarde dynamiek en expressiviteit, waardoor pianisten van alle niveaus worden geïnspireerd om hun muzikale grenzen te verleggen. 

Uniek

Wat een Steinway vleugel zo uniek maakt, is de aandacht voor detail en het gebruik van de beste materialen. Het hout dat voor deze vleugels wordt gebruikt, is doorgaans Sitka-spar. Hoewel andere fabrikanten ook dit hout kunnen gebruiken, selecteert Steinway & Sons enkel de hoogste kwaliteit stukken. De dikte van de nerf en de richting waarin ze staan hebben bijvoorbeeld al impact op het geluid. Daarnaast bewerken zij de rim op een speciale manier, waardoor het hout minder van de geluidsgolven zal absorberen. De toetsen worden individueel afgewogen en gebalanceerd door slechts enkele mensen in de fabriek. Alleen zij weten precies hoe het klavier ingesteld moet worden dat elke toets dezelfde kracht vereist om te spelen. Elk instrument wordt uitgebreid getest voordat het de fabriek verlaat, zodat elk instrument hetzelfde is en voldoet aan alle strenge normen van het bedrijf.

Productieproces

Elke stap in het productieproces is gericht op het leveren van een instrument van uitzonderlijke kwaliteit. Van de zorgvuldig geselecteerde houtsoorten voor de klankkast tot de precieze afstelling van elke toets. Omdat de kwaliteit dus zo hoog is, zijn deze vleugels erg duurzaam en behouden na verloop van tijd hun prachtige toon, zeker als zij regelmatig worden onderhouden. Om deze reden is een tweedehands Steinway vleugel ook een goede optie, als u overweegt een Steinway vleugel aan te schaffen.

Bewonder deze prachtige Steinway vleugels, zowel nieuw als occasion, op onze website en in onze showroom in Werkhoven.  

Bezoek onze showroom!

Alle service voor uw Steinway-vleugel of -piano

Als u van plan bent een Steinway-vleugel of -piano te kopen, leiden wij u graag rond in de showroom van onze pianowinkel. Wij verkopen zowel nieuwe als tweedehands piano’s van Steinway. Datzelfde geldt voor de diverse andere exclusieve merken die u in onze showroom bewondert, zoals onder andere:

Wij verwelkomen u graag in onze showroom om met u te kijken naar een geschikte Steinway-vleugel of ander instrument. Daarbij zijn expertise en een luisterend oor voor uw wensen onze uitgangspunten. Wij verwachten dat u grote zorg besteedt aan de selectie van uw instrument en helpen u graag met even grote zorg om een Steinway-piano of -vleugel te kopen waar u nog heel lang plezier van hebt. Wij bieden namelijk op elke piano vijf jaar garantie. Daarbij kunt u ook steeds bij ons terecht voor onderhoud aan uw piano.

Bel ons voor de aanschaf van of het onderhoud aan een Steinway

Komt u graag meer te weten over ons aanbod aan Steinway-piano’s en -vleugels voor u er een gaat kopen? Of wilt u meer weten over de service die wij bieden? Laat gerust van u horen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0343 551 577. U kunt uiteraard ook steeds binnenspringen in onze winkel. Wij heten u van harte welkom!

has been added to the cart. View Cart